KingSoft – една добра алтернатива на MS Office

Макар и рядко, и колкото и да не ми се занимава, рано или късно живота ми поднася някакво изпитание, с което ще ме принуди да направя презентация или някакво представяне. Често ми се налага да сваля някаква ценова листа, или друг счетоводен документ и наличието да табличен редактор е наложително.

На кратко: Трябва си да има инсталиран някакъв офис пакет. Най- дългият ми период без офис пакет беше около 8 месеца, след  което въпреки, че работех като обикновен работник пак трябваше да опра до него.

Идва ред на избора. Повечето приятели знаят, че максимално се стремя да избягвам продукти на Майкрософт, въпреки че не мога да ги игнорирам напълно. Предполагам всеки, който се е опитвал в този живот да смени MS office, в повечето случаи е попадал на Open Office пакета. Обаче работата с него ме изтощаваше, непрекъснато се обърквах, и имах нужда от софтуер който е малко по близо до MS.

KingSoft Office

Наскоро разучих повече алтернативни софтуерни приложения и открих едно, което много бих искал да Ви споделя. Нарича се KingSoft Office. Много лек (има няма 170 мб) с много приятен и опростен интерфейс, и дори и да не си работил на него до сега, бързо намираш всичко от което имаш нужда. Разбира се, възможно е да липсват разни неща от MS но до сега никога не съм изпитвал разочарование от него.

Понеже, все още съм “зелен” за да правя професионални UML по програмиране, си правя по-елементарни блок-схеми с помощта на приложението за презентации. Струва ви се странно, но е много удобно. Кутийки , стрелкички и линиики в всякакви цветове, стават за секунди.

Платформата се поддържа както от всички windows-и така и от Linux и Android. Предлага голям набор от темплейти, и готови шаблони. Можете да я свалите от сайта на компанията им напълно безплатно. Предлагат и професионална версия на продукта, но не мога да Ви дам повече информация за нея, защото не ми се е налагало да я ползвам.

Нищо не Ви коства да опитате и вие KingSoft Office, ако и вие сте любител на алтернативния софтуер.

One comment

  1. Кольо says:

    Аз в момента ползвам OpenOffice на основния си компютър, както и Libre Office на лаптопа, като общо взето това са най-популярните алтернативи на платения MS Office.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *